Scouts

scoutsBen jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts! Samen met je (nieuwe) vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer knopen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De Scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'Scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in een thema, zoals bij de Bevers (4-7 jaar) en de Welpen (7-10 jaar) het geval is. Bij de Scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken Scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.
De opkomsten van de Scouts bestaan uit het gebruiken en toepassen van de scoutingtechnieken. Bijvoorbeeld koken op houtvuur, houthakken, wandelen van een hike en pionieren van verschillende objecten. Daarnaast spelen we ook vaak spellen zoals Hollandse Leeuwen, Levend Stratego of Weerwolven.

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep Scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de Scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren.

Meer informatie nodig of wil je vrijblijvend proefopkomsten meemaken? Neem dan contact op via het contactformulier.

schild250