Informatie algemeen

De scoutinggroep Hertog van Beijeren - Gosaha is een zogenaamde 'land'groep. Dit wil zeggen dat onze activiteiten zich voornamelijk op het droge afspelen, maar we schuwen het water natuurlijk niet. We hebben niet voor niets een aantal kano's en we bouwen geregeld vlotten. Verder zijn we een gemengde groep: jongens en meisjes krijgen hetzelfde spelaanbod.
Onze groep is gevestigd in de Grote Schuur op het terrein van de Hollandse Hoeve in Goes. De Bevers hebben een lokaal aan de voorzijde, naast de ingang van het Ambachtscentrum, en de overige speltakken zitten aan de andere kant van de schuur (drie keer linksaf). Kijk op de kaart voor meer details:Google Maps

Binnen een scoutinggroep zijn er een aantal leeftijdscategorieën, speltakken genaamd. Elke speltak biedt een spelaanbod dat is toegespitst op de leeftijd van de kinderen.  Onze groep telt vier speltakken:

 

bevers van 4 tot 7 jaar zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur wekelijks
welpen van 7 tot 10 jaar zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur wekelijks
scouts van 10 tot 15 jaar zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur wekelijks
explorers van 15 tot 18 jaar zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur wekelijks
       

 

Op feestdagen en in vakantieperiodes kunnen opkomsten komen te vervallen.


Aanmelden als lid.
Nieuwe leden mogen vier opkomsten vrijblijvend meedraaien en daarna volgt desgewenst inschrijving als lid van de groep. Via de menu-optie "Contact" kunt u een mailtje met uw gegevens sturen, waarna er door ons contact met u wordt opgenomen. Via dezelfde weg kunt u ook eventuele vragen aan ons stellen.

Kosten.
De contributie van 27,50 euro betaalt u per kwartaal. Daarbij komen de volgende eenmalige verplichte kosten bij de installatie als scouting lid:

-    Uniform: iedere speltak heeft zijn eigen kleur blouse; Bevers-rood / Welpen-groen / Scouts-beige/ Explorers- donkerrood
-    Das + dasring: iedere scoutinggroep heeft zijn eigen das met dasring
-    Speltakteken, teken van scouting Nederland, naambandje van de groep
-    optioneel trui en t-shirt van onze eigen groep

Meer informatie over de scoutfit vind u op scoutpedia.nl

Daarnaast zijn er nog eventuele kosten voor vrijblijvende activiteiten zoals kampen,  te behalen insignes, speciale opkomsten en groepsactiviteiten zoals de jaarlijkse BBQ bij de opening van het seizoen. 

scoutfit

 

 Afmelden als lid.

1. Informeer je speltak via de mail dat je gaat stoppen en per wanneer.

2. Voor het afmelden als lid stuur je een mailtje naar de secretaris via het contactformulier, dit doe je minimaal 3 weken voor het afsluiten van het kwartaal (afmelden als lid gaat in hele kwartalen en dus per 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december)

Let op: uitschrijven gaat altijd via de mail en niet via een bankafschrit/telefonisch/appje.

 

 

 

 

schild250